Ένας αιώνας
ιστορίας ξεκινά…
Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου. Εδώ και 130 χρόνια το ελαιοτριβείο μας παράγει το εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο των οικογενειών του νησιού της Σκοπέλου.

Η διαδρομή ξεκινά από το 1890 με τον προπάππου Γεώργιο Ι. Αντωνίου να αρχίζει το δημιουργικό ταξίδι της οικογενειακής επιχείρησης. Η αρχή έγινε με το παραδοσιακό λιοτρίβι και τη σύνθλιψη της ελιάς με τις μυλόπετρες και την βοήθεια των ζώων.

Οι Ελαιώνες μας
Οι παραδοσιακοί ελαιώνες της οικογένειας μας βρίσκονται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού της Σκοπέλου και γύρω από το χωριό της Γλώσσας σε υψόμετρο 250μ., συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η αμφίσης (τοπική Σκοπέλου) και η κορωνέικη. Το μάζεμα του καρπού γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο από το δέντρο (ελαιοραβδιστικά και ελαιόπανα) και τοποθετείται σε τελάρα, ώστε να αποφεύγονται σπασίματα ή αλλοιώσεις. Η έκθλιψη του ελαιοκάρπου πραγματοποιείται αυστηρά εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή και σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 27 βαθμών κελσίου.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ
Δ1
Δ2
D3
D4
D5
Συνεχίζοντας την παράδοση!
Συνεχίζοντας στη δεύτερη γενιά με τον παππού Ιωάννη Γ. Αντωνίου, η παραδοσιακή παραγωγή ελαιολάδου, περνά στον πιο σύγχρονο τρόπο, εφαρμόζοντας τις υδραυλικές πρέσες και μετέπειτα τα φυγοκεντρικά μηχανήματα. Ακολουθώντας την παράδοση, σήμερα η οικογένεια Αντωνίου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Γλώσσα Σκοπέλου παράγει, επιλέγει και τυποποιεί για εσάς το άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τις πλούσιες θρεπτικές ουσίες, το τέλειο άρωμα και τη φρουτώδη γεύση του φρέσκου και υγιούς καρπού ελιάς.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Φτάνοντας στο σήμερα
Στο δυναμικό της εταιρίας μας περιλαμβάνονται :

  • Ελαιώνες έκτασης 60.000m2
  • Σύγχρονο ελαιοτριβείο δυναμικότητας 3,5tn ελαιοκάρπου την ώρα
  • Κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις και αποθήκευση του ελαιολάδου σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα και σε ιδανικές για την συντήρησή του θερμοκρασίες.
  • Δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου ανοξείδωτου χάλυβα χωρητικότητας 25 τόνων
  • Αυτόματη γραμμή εμφιάλωσης ελαιολάδου
  • Ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης υλικών συσκευασίας
  • Χώρο αποθήκευσης ετοίμων προϊόντων
  • Χώρο παρουσίασης προϊόντων και έκθεσης παραδοσιακών και παλαιών μηχανημάτων

Πλήρως σύγχρονο περιβάλλον τυποποίησης.
Οι χώροι επεξεργασίας, αποθήκευσης και τυποποίησης του ελαιολάδου, πληρούν πιστοποιημένα τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών προφύλαξης και συντήρησης του ελαιολάδου ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Η επιχείρησή μας είναι πιστοποιημένη για την παραγωγή και την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου από την BIO HELLAS.

Η επιχείρηση κατά την παραγωγή των προϊόντων της εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005.